• Anasayfa
  • Blog
  • Konteyner Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Konteyner Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
19 Aralık 2024

Konteyner Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ülkemizde son yıllarda pek çok farklı amaç için bazı yapı türleri çok fazla kullanılmaktadır. Bu kapsamda bu yapılar çok fazla kullanılmakta olup, prefabrik ev fiyatları da oldukça uygundur. Hal böyle olunca bu yapılar birçok farklı amaç için kullanılır. Bu amaçlar arasında depolama, modüler ofis ve yaşam alanı olarak kullanılabiliyor. Doğru yapı, kişinin özel ihtiyaçlarını ve gelecekteki hedeflerini karşılayacaktır. Bu kapsamda aşağıdaki adımları takip ederek bir yapı satın alabilirsiniz.

  • Kullanım Amacınızı Belirleyin.

Bu yapılar kullanılarak pek çok farklı yapı türü oluşturulabiliyor çünkü bu yapılar birleştirilebiliyor. Bu kapsamda ilk adım, yapıya neden ihtiyacınız olduğunu belirlemektir. Bunu bir depolama alanı, ofis veya yaşam alanı olarak kullanabilirsiniz. Depolama için standart olan yapılar yeterli olabilir. Bir çalışma alanı veya yaşam alanı için ise yalıtım ve havalandırma gibi değişiklikler gerekebilir.

  • Boyut Önemlidir.

Bu yapılar çeşitli boyutlarda üretilebildiği gibi standart olan boyutları da bulunmaktadır. Amaçlanan kullanımınız için ihtiyaç duyacağınız alanı göz önünde bulundurun ve kurulum sırasında herhangi bir lojistik sorun yaşamamak için sahanızdaki mevcut alanın ölçümlerini alın. Bunlara ek olarak yasal olarak aldığınız izinler kapsamında yapının boyutlarının ayarlanması gerekmektedir. Bu kapsamda üreticinizle konuşmanız gerekebilir.

  • Malzeme Kalitesi

Bu yapılar en kaliteli malzemeler kullanılarak üretilmektedir. Keza yapının malzemesi, kullanım ömrünü ve işlevselliğini belirler. Ancak, malzeme yüksek nem seviyeleri veya aşırı sıcaklıklar dahil olmak üzere atmosfere uygun olmalıdır. Bu yapılar sandviç panel kullanılarak üretilmektedir. Bu malzeme hem ısı, hem sıvı, hemde ses yalıtımı sağlar.

Konteynerlerde Yalıtım

Bu yapılar, pek çok farklı amaç doğrultusunda kullanıldığı için bu yapıların üretiminde yalıtım yapılmaktadır. Nitekim yalıtım olmadan yapı yaz mevsiminde aşırı sıcak veya kış mevsiminde soğuk olabilir ve bu da konforu ve işlevselliği etkileyebilir. Yalıtım kapsamında sandviç paneller kullanılmaktadır. Bu paneller, iki panel arasında bir yalıtım malzemesinin kullanılması ile üretilmektedir. Bu paneller oldukça kaliteli olmakla birlikte, yapıya hem ısı, hem sıvı hemde ses yalıtımı sağlamaktadir.

Bunların yanında bu paneller, yapının fiziksel estetiğini de korumaktadır. Yapının dayanıklılığını tehlikeye atabilecek pas, ezik oluşmaz. Bazen bu yapılar yekpare şekilde üretilerek sevk edilir, bazen ise modüler şekilde sevk edilmektedir. Bu kapsamda yapının nihai varış noktasına nasıl ulaşacağını planlamanız önemlidir çünkü öncesinde yapının kurulacağı alana düz, beton zemin talep edilmektedir. Bu kapsamda yapı alana varmadan önce düz bir beton zemin atmanız gerekiyor. Bunlara ek olarak bütçeniz, yapının türünü ve içine ne koyabileceğinizi belirleyecektir. Standart olanlar daha ucuzdur, ancak özel bir malzeme, özel pencere veya kapı eklemek maliyeti artırabilir. 

Çok Yönlü Konteyner Yapıların Özellikleri

İnşaat sektörü son yıllarda önemli bir gelişim gösterdi ve taşınabilir yapılar üretildi. Bugün bu yapılar oldukça sağlam ve uzun ömürlüdür. Bir diğer yapı modelleri ise çelik ev modelleri oluyor. Bu yapılar hız ve verimlilikten inovasyona kadar, pek çok farklı avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlardan birisi de hızlı üretilerek, hızlı bir şekilde kurulabilmesidir. Prefabrikasyon, üretimde benzersiz bir hız sağlar. Bileşenler şantiye dışında yani fabrikada üretildiği için montaj için hazır bir şekilde üretilir ve bu da kurulum süresini büyük ölçüde azaltır. Ayrıca, öngörülebilir üretim süreçleri beklenmedik maliyetlerden kaçınmaya yardımcı olur ve bu da bütçeleri daha öngörülebilir hale getirir.

Çoğu modern yapı çok dayanıklı bir şekilde üretilir. Son kalite malzemeler sağlamlık sağlarken, modüler tasarımlar yapının ihtiyaca göre özelleştirilmesini sağlar. İnşaattaki en büyük zorluklardan biri uzak bölgelere bir ev inşa etmektir. Bu yapılar, şantiyedeki işi en aza indirerek bu zorluğun üstesinden gelir. Bileşenler o kadar hızlı taşınır ve monte edilir ki altyapı olmayan bölgelere bile kurulabilir. Prefabrikasyon teknolojisi sürekli olarak gelişmektedir. Bugün, yapılarımızı taşınabilir hale getiren teknoloji, yarın daha dayanıklı, çevre dostu ve uygun fiyatlı evler üretmemizi sağlayabilir. Ayrıca, sürdürülebilir malzemeler alanındaki ilerlemeler sayesinde daha çevre dostu malzemeler kullanılabiliyor. Bu yapılar pek çok farklı ihtiyacı karşılayabiliyor. Özellikle geçici olarak yapı ihtiyacı konusunda bu yapılar kullanılmaktadır. Nitekim insanların ihtiyaçlarını karşılayan işlevsel, uygulanabilir ve yenilikçi çözümlerdir. Sizlerde bu yapılardan satın aldığınızda daha çevre dostu bir yapı satın almış olursunuz.